Diş ağrısı nasıl geçer kesin çözüm

Diş ve diş eti sağlığı 7’den 77’ye bütün herkesi ilgilendiren ve dikkat etmemiz gereken bir konudur. Pek çoğumuz ömrümüzün küçük bir kısmında da olsa diş ağrılarıyla mücadele etmek durumunda olmuşuzdur.

agiran dis

Diş ağrıları, çürüyen dişler, diş minelerinde aşınma, herhangi bir darbe sonucu kırılan diş veya diş iltihabı nedeniyle meydana gelebilir. Ayrıca 20’lik dişlerde belirirken ciddi diş ağrılarına neden olabilir.

Diş ağrısı nedenleri
Sigara içmek ve uzun süre diş fırçalamamak gibi nedenlerle diş minesinin aşınması
Mineral ve vitamin eksikliğinden dolayı kaynaklanan diş eti hastalıkları
Yeteri kadar temizlik yapılmaması sonucu çoğalan bakterilerin dişi çürütmesi
Yirmi yaş dişlerinin ağızda yanlış konumlanması
Sinüzit bakterilerinin ağızda hareketlilik gösterip diş çürütmesi

Diş Ağrısı Nasıl Geçer?
Eğer soğuk hava, soğuk yiyecek ya da soğuk uygulamalar sonucunda dişinizde ağrı oluşumu hissediyorsanız, diş çürüğünde ilerlemeler kaydedildiği anlamına gelir. Bu durum dişinizin kanal tedavisine kadar ilerlemeden iyileştirmek için size sunulan bir fırsattır.

Bunun yanı sıra, eğer dişleriniz sıcak uygulamalar sonucunda ağrı yapıyorsa, pulpa isimli iltihap ilerleme yapmış olabilir ve bu durumda dişinize kanal tedavisi uygulamak zorunda kalınacaktır. Bizler her iki durumda da en sağlıklı diş tedavisi için iyi bir hekime başvurmanızı önermekteyiz.

Eğer dişinizde iltihap oluşmuşsa en küçük bir ısırıkta dahi bu ağrılar şiddetlenecektir. Böyle bir durumda hiç vakit kaybetmeden bir diş doktoruna gitmelisiniz. Fakat kimi zaman sinüzit nedeniyle ortaya çıkan sinir ucu ağrıları da diş ağrısı sanılmaktadır. Bu konuda da bilinçli davranılmalıdır.

Birazdan sizlerle paylaşacağımız ve diş ağrısı için evde uygulayabileceğiniz yöntemler ile birlikte diş ağrısına karşı kalıcı çözüm elde edebileceksiniz. Eski çağlardan günümüze dek kullanılan diş ağrısı için doğal çözüm niteliğinde karanfil ve karanfil yağı ile iltihaplı diş ağrısına karşı iyi gelen çözümler bulacaksınız.

Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Diş ağrısına karşı evde uygulayabileceğiniz çözümler mevcuttur. Öncelikle ağrı yapan dişinizi ve dişlerinizin etrafındaki yemek artıklarını düzenli olarak fırçalayarak ağrılara karşı önlem almalısınız. Daha sonra ılık ve tuzlu su birleşimiyle sık gargara yaparak ağızdaki bakterilerin ölmesini sağlayabilirsiniz.

Güzel geçen bir günün akşamında aniden diş ağrınız başladıysa; evde diş ağrısı için hiç bir şekilde ağrı kesiciler kullanmayın. Direkt olarak dişlere etki edecek bu ağrı kesiciler, içerilerinde kimyasal maddeler bulundurduğundan dolayı, zaten hassas bir dönemden geçen diş ve diş etleriniz de hasarlara yol açabilir. Ağrıyan dişiniz için evde soğuk kompres uygulamak diş çürüğünden kaynaklanan şişliği indirmek için iyi gelir.

Dişlerinizi fırçalayın

Düzenli olarak diş fırçalamak, diş çürükleri gibi problemlerin ortadan kaldırmanın ilk adımı olsa da, diş çürüğü nedeniyle görülen ağrılarında o anki çözümü için etkili bir yöntemdir. Çünkü diş çürüğünün arasına besinler geçmiş ve ağrı yaratıyor olabilir. Çürük dişinizi yavaşça fırçalayarak içerisindeki besinleri temizleyebilir ve diş ağrısını giderebilirsiniz.

Diş ağrısına iyi gelen tuzlu ve sirkeli su gargarası

Kısmi narkoz etkisi olarak kullanabileceğiniz tuzlu su ve sirke karışımı diş çürüğünün olduğu bölgeyi uyuşturarak diş ağrısını keser. Ayrıca iltihaplanma varsa bakterileri öldürerek şişliği dindirir. Diş çürüklerine karşı doğal bir dezenfekte yöntemidir.

Diş ağrısını anında geçiren karanfil yağı

Çürüyen ve ağrı yapan diş bölgesine kesinlikle kolonya veya alkol gibi maddeler dökmeyin. Bu tarz zararlı maddelerin yerine son derece doğal ve diş ağrısını azaltan karanfil özü yağı kullanılmalıdır. Çok eski zamanlardan beri karanfil yağı, diş ağrısı gibi problemlerin tedavisinde kullanılmıştır. Karanfil yağını bir pamuk yardımıyla ağrıyan ve çürük olan bölgeye sürmeniz diş ağrısını anında geçirir. Ayrıca anti-bakteriyel özellikleriyle birlikte çürüğe neden olan bakterileri kısa sürede öldürür.

Diş ağrısı için buz uygulayın

Diş ağrısı yaşadığınız bölgeye soğuk kompres uygulayarak etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Diş ağrısı için kesin çözüm niteliğine yakın olmasa da buz uygulamanız ağrıyı hafifletecek ve tedavi için size zaman kazandıracaktır.

Yastığınızı yükseltin

Eğer uykudan hemen önce diş ağrısı gibi bir problemle karşı karşıyaysanız uyumadan önce başınızı yükseltmeniz gerekmektedir. Çünkü düz pozisyonda bulunan baş, diş ağrısını artıran bir etki yaratacağından bu konuda dikkatli olmalısınız.

Diş Ağrısı İçin Dua
Çaresini bulamadığınız ve çok ağrıyan dişiniz için okuyacağınız duada; öncelikle 3 kez euzü besmele çekin. Daha sonra Peygamber Efendimiz’in buyurduğu şekilde diş ağrısı duası okunur:

“Eûzü bi-izzеtillahi vе kudrеtihi min şеrri mâ еcidu vе uhâziru”

Bu duayı manevi hissiyatınızın istediği kadar okuyabilirsiniz. Diş ağrısı için okuyacağınız bu duanın anlamı; “Vücudumdaki tüm hastalıkların şerrinden Allah’u Teala’nın kudreti ve izzetine sığınırım” demektir.

Diş ağrısı için okuyacağınız bir diğer dua;

Min şerri ma ecidü min vecei haza

Bu duayı da istediğiniz kadar okuyabilirsiniz. Diş ağrınız için okuduğunuz bu duanın anlamı; “Yaradanın ismiyle şuan çektiğim acılardan Allah’ın büyüklüğüne sığınırım” demektir.

Kaynak:http://www.hastaniye.com/dis-agrisi-nasil-gecer-ve-dis-agrisina-ne-iyi-gelir.html
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال