kendir ve kenevir arasındaki fark nedir?

Kendir üretiminin serbest olmasıyla kafaralr bir hayli karışık durumda. Çoğu kişi kendir ve kenevir arasındaki fark nedir sorusuyla karşı karşıya. Kendir Kenevir nedir? İşte kendir ile kenevir arasındaki fark haberimizde...

Kendir - Kenevir Nedir? Faydaları Nelerdir?


Kenevir (Cannabis); Cannabaceae familyasına ait, tek yıllık bitki cinsi. İnsanlık tarihinin en eski bitkisel hammadde kaynağı olan, saplarında bulunan lifler iplik, dokuma ve kumaş yapımında, hamurlu kısmı ise kâğıt yapımında kullanılan bir bitki türü. Anavatanı Orta Asya’dır.
Tam biz Türklere göre bitki yani. Ilıman ve Tropik bölgelerde yetişir ve kültürü yapılır.

Tür; sert, çalımsı, gövde içi boş, palmat yapraklı, dioik ve tek yıllıktır. Lifleri dayanıklı ve oldukça uzundur. Liflerde lignin maddesi biriktiğinde esneklik özelliği azalır.
Cinsin lifleri, kaba dokumacılıkta ve çuval, halat, çanta, ağ yapımında kullanılır.

Yapraklarının tıpta ve kozmetikte kullanımları vardır. Tohumu ise oldukça yağlı olması açısından yakıt ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılmaktadır.
Sabun yapımı ve boya yapımında da tohumlarından yararlanılır. Tohumları kuşların en sevdiği besinlerden biridir. Görüldüğü gibi kenevir bizim geleneğimizde önemli yer tutan tekstil üretimimizin önemli bir hammadde kaynağı.

Kendir - Kenevir Farkı.

Aslında Kendir ve kenevir farkı yoktur, kenevirden kendir yapıldığı için iki isimle anılmakatdır. Çok eski bitki olduğundan eskiden su kaçaklarına kenevirden yapılan kendir sarılırdı bu nedenle hafızalarda kenevirin adı kendir olarak kalmıştır.
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال