Kenevir ekimi için serbest olan iller 2019

Kenevir ekimi hangi illerde serbest olacak sorusuna Tarım bakanlığından cevap geldi. Tarım Bakanlığı'nın izniyle yapılacak kenevir üretimi izni 3 yıl geçerli olacak. Esrar üretiminin önüne geçmek için üreticiler kenevir yaprağını imha etmekle yükümlü olacak. Buna göre 2019 yılı kenevir ekimi serbest olan illerde belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınan karara göre Türkiye’nin 19 ilinde izin alınması şartıyla kenevir üretimine izin verildi. Karar Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre izinli kenevir yetiştiriciliği iller sırasıyla şöyle;

Kenevir ekimi serbest olan iller 2019

Amasya
Antalya
Bartın
Burdur
Çorum
İzmir
Kastamonu
Kayseri
Karabük
Kütahya
Malatya
Ordu
Rize
Samsun
Sinop
Tokat
Uşak
Yozgat
Zonguldak

ÇİFTÇİ TAAHHÜTNAME VERECEK

Kenevir yetiştiriciliği için başvuruda, çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine ilişkin taahhütname verilmesi gerekiyor.

Yönetmeliğe göre yetiştiricilik izni; lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik başvurularda en fazla bir üretim dönemi, bilimsel araştırmalar için yapılan başvurularda proje uygulama süresi dikkate alınarak en fazla üç yıl geçerli olacak.

Ayrıca, Bakanlığın il veya ilçe müdürlükleri teknik personelince kenevir yetiştiriciliği izni verilen yerler kenevirin ekiminden hasada kadar en az ayda bir defa kontrol edilecek.
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال